Ananász kockák bambusz pálcikán
Hozzávalók: - 1 szép érett ananász
- 4 dkg vaj
- 1 kiskanál porcukor
- néhány csepp vanília aroma
A mártáshoz: - 2 tojás sárgája
- 5 dkg porcukor
- őrölt fahéj és szegfűbors
Elkészítés: Először a mártást készítsd el. Ehhez a tojássárgákat porcukorral verd habbá. Ízesítsd őrölt fahéjjal, szegfűborssal, majd hűtsd le. Az ananász húsát vágd kockára, és fűzd bambusz pálcára. A felforrósított vajon egyszer-kétszer a kis gyümölcsnyársakat, majd hintsd me porcukorral, és süsd addig, amíg szépen karamellizálódik. Csepegtetsd meg vanílliaaromával, s azon forrón tálald a hideg-habos mártással. Előételként és csemegeként is kímálhatod, mindenképp sikere lesz.
Tipp: A bambusz pálcika lehet hurka pálca is és az ananász lehet konzerv.
Diós batyu
Hozzávalók: - 30 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 25 dkg vaj
|